انواع ربا از دیدگاه اقتصاد اسلامی
انواع ربا
1 ربا در قرضهای بانکی: در بسیاری از قرضهای بانکی، بهرهی سود را برای استفاده از مبلغ قرضی در نظر میگیرند. در اسلام، این نوع از ربا، به عنوان ربا به صورت فعلی شناخته میشود.
1 ربا در قراردادهای خرید و فروش: در برخی از قراردادهای خرید و فروش، به صورت نامشروع بهرهای برای مدت تأخیر در پرداخت قیمت کالا در نظر میگیرند.
2 ربا در قراردادهای معاملاتی: برخی از قراردادهای معاملاتی میتوانند حاوی ربا باشند. به عنوان مثال، اگر دو شخص قرار بگذارند تا براساس نرخ بهرهی بانکی، مقداری از سرمایه را به یکدیگر وام دهند، این یک نوع جرم به شمار میرود.
3 ربا در قراردادهای اجاره: در برخی از قراردادهای اجاره، به صورت نامشروع بهرهای برای مدت تأخیر در پرداخت اجاره در نظرمیگیرند.
در کل، در اسلام، ربا به عنوان یکی از گناهان بزرگ شناخته میشود و تمام تلاشهای ممکن برای جلوگیری از آن صورت میگیرد.
وَأَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا (سوره بقره آیه 275)؛ بحث ربا را با آیهای از قرآن شروع کردیم که مضمون آن به این شرح است: “همانا خداوند تجارت را حلال و ربا را حرام کرد”. موضوع ربا به قدری در قرآن اهمیت دارد که در آیهای خداوند متعال ربا را جنگ با خدا و رسول دانسته است. از آنجایی که عمده قوانین جمهوری اسلامی ایران نیز فقهی میباشد، در قانون نیز به جرم ربا توجه ویژهای میشود. همانطور که گفتیم، ربا شرعا حرام است،
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.